Szukaj na tym blogu

wtorek, 30 października 2012

Pizza salami danie express biedronka nie warto. 4002084000071

No i stało się. Sparzyłem się. Tak to jest jak zbyt łapczywie chcesz zasmakować obiecującego dymiącego placka drożdżowego z dodatkami.




Będąc w Biedronce postanowiłem spróbować pizzy z pieca kamiennego z salami. Pizzę piecze  się rzeczywiście dość szybko 7-8 minut w 225C i proponuję monitorować piekarnik, ponieważ dość niespodziewanie się przypala.
Pizza po wyjęciu z piekarnika. Przyprawy po lewej stronie to moja sprawka.

Ciasto jest cienkie, chrupiące. W porządku. Sos pomidorowy jest, a jakoby go nie było. Widmo smakowe. Ser się ciągnie, przypala i trzyma całość w kupie.
No i bohater dodatku, czyli salami.
Jak dla mnie zbyt intensywne. To że jest tłuste można zneutralizować papierowymi ręcznikami tuż po wyjęciu z piekarnika. Ale aromat nie pierwszego sortu wędliny mnie nie przekonuje. Nadmiar zdjąłem.
Ci, którym smak owej kiełbasy przypadnie do gustu, nie będą narzekać. Na niewielkiej powierzchni producent umieścił aż 6 plasterków salami wędzonego (podaję za opakowaniem).
Po 5 minutach od wyjęcia z piekarnika ciasto nie jest już chrupiące, a gumowate. Pod koniec konsumpcji użyłem keczupu, bo całość jakoś straciła smak. Słabo, a zapowiadało się obiecująco. Gdyby jeść we dwie osoby, zanim pizza zdążyłaby wystygnąć, to jest szansa, że chrupkość będzie zadowalająca.
Cóż, produkt mnie nie powalił. Ot ciekawostka, do której nie powrócę. Bardziej podchodzi mi lidlowy odpowiednik pizzy z salami (alfredo).

Ocena 6/10
Cena 7,59 zł, waga 340 g. Wyprodukowano nie wiadomo przez kogo w Niemczech, dostępne w Biedronce.

Plusy:
- w pierwszych kawałkach ciasto jest smaczne i chrupiące;
- słabo przyprawione.

Minusy:
- salami nie każdemu musi smakować.
- przed końcem konsumpcji całość staje się kluchowata. No może z wyjątkiem brzegów.

kod kreskowy 4002084000071

4 komentarze:

  1. Słabo przyprawiona jako plus? :o
    Według mnie pizza jest dobra, ale strasznie droga. Do tego z mikrofali wychodzi strasznie gumowa, z piekarnika super. Jeść obowiązkowo z majonezem i ketchupem :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kultury trochę proszę w wypowiedziach. Bo chamstwa nie zdzierżę.

    OdpowiedzUsuń
  4. 25 year old Environmental Specialist Emma Mapston, hailing from Trout Lake enjoys watching movies like Doppelganger and Watching movies. Took a trip to Timbuktu and drives a Aston Martin DB3S. sprawdz tutaj

    OdpowiedzUsuń